Hírdetés

Rétes blogja

Rólam, életemről, és mindenről ami valami vagy éppen semmi... Amiket leírok, azok a pillanatnyi hangulatomat tükrözik, tehát nem muszály komolyan venned! És jó ha tudod, hogy hangulatember vagyok:) ___________________________________ 20 idézet az életről... 1. Soha, de soha nem szabad feladni, mert semmi sem biztos és minden lehetséges 2. Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív. 3. Élj mindennap úgy mintha az lenne az utolsó 4. Táncolj mintha senki nem látna,énekelj mintha senki nem hallana,álmodj mintha örökké élnél,Élj mintha meghalnál ma. 5. Az ember örökre gyerek marad...csak a játékai változnak! 6. Óvd a jövőd, mert egyszer a múltad lesz! 7. Ne a haláltól félj, hanem a meg nem élt élettől! Nem kell örökké élned, csak ÉLNED kell! 8. Ébredj rá, hogy minden csak addig tart, amíg igazán jó. A vég egy új, jobb jövő kezdete, nem pedig büntetés. 9. Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra, hogy veled töltse. 10. A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz, mielőtt megismered az igazit, hogy mikor ez megtörténik, igazán hálás legyél érte. 11. Mindig lesznek emberek, akik meg fognak bántani, tehát nem szabad feladnod a hitet! Csak légy óvatos! 12. Ne küzdj túl erősen. A legjobb dolgok váratlanul történnek. 13. Akár kicsike medencébe esik bele valaki, akár a nyílt tengerbe, mindenképpen úsznia kell. 14. A tapasztalat csak egy név, amit hibáinknak adunk 15. ÉLD ÚGY AZ ÉLETED, HOGY HA LEPEREG ELŐTTED, TUDJ EGY JÓT NEVETNI! 16. Úgy élj ne vegyenek észre ott ahol vagy, de hiányozzál onnan, ahonnan elmész! 17. Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, aki most vagyok. 18. Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon, és meghalni a röhögéstől 19. A tízezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik 20. Nem tudom mi jön még, de jöjjön akármi, nevetve megyek elébe.

Noé vs. Titanic

2007.09.10. 21:15 | retes | Szólj hozzá!

“Volt egy ember akit Isten megbízott azzal a feladattal, hogy építsen egy bárkát..” majd sok-sok évvel később “Rengeteg befektető megbízást adott egy cégnek, hogy rengeteg tervezési és kivitelezési munka után elkészülhessen az addig soha el nemképzelt RemeK, a TITANC..”

Nos azthiszem mind a két történet ismerős sokak számára, a kettőt összekapcsolva pedig egész jó kis “tanítás” kerekedik ki belőlük. Noé, aki sosem épített még ezelőtt bárkát bízot Istenben, és aztmondta, h ha Ő úgy akarta akkor én megcisnálom. Nem értett hozzá, nemsokan segítettek neki, de a bárka késsz lett és megmenekültek a Földön élő lények. A TITANIC-ot mesteremberek építették, mégis elsüllyedt az első útja alkalmával. Az volt a baj, hogy úgygondolták, h ennek a hajónak soha nem lehet baja, túlságossan is “biztosak ” voltak. A baj csak az volt, h csak a saját kis emberi mivoltukban, a számokban, mesteremberekben Hitük nem volt…

A két dolog arra tanít, hogy bízzál. Ne pedig TUDD, hogy mi fog következni. Mert úgysem tudod…

A bejegyzés trackback címe:

https://retes.blog.hu/api/trackback/id/tr2275501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.