Hírdetés

Rétes blogja

Rólam, életemről, és mindenről ami valami vagy éppen semmi... Amiket leírok, azok a pillanatnyi hangulatomat tükrözik, tehát nem muszály komolyan venned! És jó ha tudod, hogy hangulatember vagyok:) ___________________________________ 20 idézet az életről... 1. Soha, de soha nem szabad feladni, mert semmi sem biztos és minden lehetséges 2. Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív. 3. Élj mindennap úgy mintha az lenne az utolsó 4. Táncolj mintha senki nem látna,énekelj mintha senki nem hallana,álmodj mintha örökké élnél,Élj mintha meghalnál ma. 5. Az ember örökre gyerek marad...csak a játékai változnak! 6. Óvd a jövőd, mert egyszer a múltad lesz! 7. Ne a haláltól félj, hanem a meg nem élt élettől! Nem kell örökké élned, csak ÉLNED kell! 8. Ébredj rá, hogy minden csak addig tart, amíg igazán jó. A vég egy új, jobb jövő kezdete, nem pedig büntetés. 9. Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra, hogy veled töltse. 10. A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz, mielőtt megismered az igazit, hogy mikor ez megtörténik, igazán hálás legyél érte. 11. Mindig lesznek emberek, akik meg fognak bántani, tehát nem szabad feladnod a hitet! Csak légy óvatos! 12. Ne küzdj túl erősen. A legjobb dolgok váratlanul történnek. 13. Akár kicsike medencébe esik bele valaki, akár a nyílt tengerbe, mindenképpen úsznia kell. 14. A tapasztalat csak egy név, amit hibáinknak adunk 15. ÉLD ÚGY AZ ÉLETED, HOGY HA LEPEREG ELŐTTED, TUDJ EGY JÓT NEVETNI! 16. Úgy élj ne vegyenek észre ott ahol vagy, de hiányozzál onnan, ahonnan elmész! 17. Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, aki most vagyok. 18. Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon, és meghalni a röhögéstől 19. A tízezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik 20. Nem tudom mi jön még, de jöjjön akármi, nevetve megyek elébe.

Akkor kezdem el...

2008.02.13. 21:42 | retes | Szólj hozzá!

Reggel lett és este? hát ja. Végülis Este van. Ma igazából hát történt is meg nem is ez-az. Suliban volt végülis 5 órám. Németen rosszak voltunk :P xD. Aztán készlett a bankkártyám és bementem érte:D szép zöld =) :P. Meg feladtuk a felvételijelentkezésemet. Aztán hazajöttem, ettem, újságotolvastam és aludtam. Aludtam talán másfél órát aztán felkeltettek. Aztán azóta gépezek. Unatokozom. És értetlenekedek. Meg minden szokásos. Asszem rajzolnom kéne majd megint vagy festeni. Holnap sztem veszek két könyvet. Érettségihez kell majd. remélem felvesznek gazdinfora. Ma Tomi picit elbizonytalanított... :S..
Na mind1, végülis ma nem is akartam írni. Csak azért írtam h Norcsot felhívhassam és ideges lehessen xD:P:P:D:D:D...Jöjjön az idézet vagyis ma egy vers =)


Kipling:

Ha...

Ha nem veszted fejed, mikor zavar van,
    s fejvesztve téged gáncsol vak, süket,
ha kétkednek benned, s bízol magadban,
    de érted az ő kétkedésüket,
ha várni tudsz és várni sose fáradsz,
    és hazugok közt se hazug a szád,
ha gyűlölnek, s gyűlölségtől nem áradsz,
    s mégsem papolsz, mint bölcs-kegyes galád,

ha álmodol - s nem zsarnokod az álmod,
    gondolkodol - becsülöd a valót,
ha a Sikert, Kudarcot bátran állod,
    s ugy nézed őket, mint két rongy csalót,
ha elbírod, hogy igazad örökre
    maszlag gyanánt használják a gazok,
s életműved, mi ott van összetörve,
    silány anyagból építsék azok.

ha mind, amit csak nyertél, egy halomban,
    van merszed egy kártyára tenni föl,
s ha vesztesz és elkezded újra, nyomban,
    nem is beszélsz a veszteség felől,
ha paskolod izmod, inad a célhoz
    és szíved is, mely nem a hajdani,
mégis kitartasz, bár mi sem acéloz,
    csak Akaratod int: ,,Kitartani'',

ha szólsz a néphez s tisztesség a vérted,
    királyokkal jársz, s józan az eszed,
ha ellenség, de jóbarát se sérthet,
    s mindenki számol egy kicsit veled,
ha a komor perc hatvan pillanatja
    egy távfutás neked s te futsz vígan,
tiéd a Föld és minden, ami rajta,
    és - ami több - ember leszel, fiam.

(Kosztolányi Dezső fordítása)

A bejegyzés trackback címe:

https://retes.blog.hu/api/trackback/id/tr19338297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.